VKG pakub kahte elektripaketti

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased peavad Partsi süüdistusi alusetuks.
Lätlased peavad Partsi süüdistusi alusetuks. Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane

VKG Elektrivõrkude kodulehe info kohaselt pakub ettevõte tarbijale tuleva aasta algusest fikseeritud hinnaga ja elektri börsihinnal põhinevat elektripaketti.

Fikseeritud hinnaga pakett Fix võimaldab kliendil fikseerida kilovatt-tunni hinda kokkulepitud perioodiks, mille jooksul klient saab arveid elektrienergia eest ühe ja sama hinnaga. Sõltumata hinna muutustest elektrienergia turul, fikseeritud hind lepingu kehtivuse aja jooksul ei muutu.

Ühetariifse mõõtesüsteemiga kliendile pakutav kilovatt-tunni hind on aastasel lepingul käibemaksuga 5,94 senti. Kahetariifse mõõtesüsteemiga klientidele on päevase elektri kilovatt-tunni hind käibemaksuga 6,5 senti ja öisel 4,99 senti.

Elektri börsihinnal põhineva paket Not-Fix puhul sõltub elektri hind täielikult börsi Nord Pool Spot Eesti piirkonna hinnast. Tähtajatus lepingus lisandub elektri börsihinnale kilovatt-tunni kohta 0,29- sendine marginaal.

Võrdluseks, näiteks Eesti Energia pakub loo autorile iseteenindusportaalis aastase lepingu korral kahetariifse arvestiga päevase elektri kilovatt-tunni hinnaks 6,47 senti ja öisel 4,97 senti ehk Siis VKGst veidi odavamat hinda.

Börsihinnal tuginevas aastaks sõlmitavas lepingus on kilovatt-tunni hinnale lisanduv marginaal aga Eesti Energial VKG omast soolasem: 0,38 senti. Muutuvas ehk ainult börsihinnal põhinevas paketis on ka Eesti Energia marginaal 0,29 senti.

VKG Elektrivõrgud OÜ juhatuse liige Marek Tull tõdes, et vaatamata sellele, et ettevõte on võimeline müüma elektrienergiat kõikidele Eesti kodutarbijatele, pole nende eesmärgiks tegutseda avaneval elektriturul suure tegijana. «VKG Elektrivõrgud kui võrguettevõtja põhitegevuseks on võrguteenuse osutamine. Seepärast meie põhitähelepanu on suunatud oma võrgupiirkonna tarbijatele ja me loodame pakkuda konkurentsivõimelisi hindu eelkõige just nendele,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles