Elektrilevi investeeris üheksa kuuga elektrivõrku üle 65 miljoni euro

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Peeter Langovits

Võrguettevõtja Elektrilevi teatas, et on käesoleva aasta üheksa kuuga investeerinud elektrivõrku 65,2 miljonit eurot, mille eest ehitati muuhulgas 1157 kilomeetrit elektriliine ja 473 alajaama. Investeeringute maht on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 34 protsendi võrra.

«Kasvanud investeeringute toel oleme tänaseks võrreldes eelmise aastaga ehitanud ligi 300 kilomeetrit rohkem elektriliine. Sellises mahus liinide uuendamisega soovime jõuda 15 aasta pärast olukorda, kus 75 protsenti võrgust on maa- ja õhukaablis ja ilmastikust tingitud katkestused muutuvad pigem harvaks nähtuseks,» ütles Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere.

Kokku on tänavu üheksa kuuga ehitatud 792 kilomeetrit maakaabelliini ja paigaldatud 365 kilomeetrit õhukaablit.

Kolmandas kvartalis tegi Elektrilevi võrgu uuendamistöid kõigis maakondades. Perioodi suurima ehitusena valmis rohkem kui miljon eurot maksnud Tabasalu piirkonnaalajaam, millega paranes elektrivarustus ligi 5400-l majapidamisel Harku vallas, Tabasalus ja Tiskres. Samuti valmis Põltsamaa keskpinge ringtoide ja renoveeriti vananenud elektriliin, millega paranes elektrivarustus ligi 5000-l Jõgevamaa majapidamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles