Eksjuht: Estonian Air seadis eesmärgid, mis polnud täidetavad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Urva.
Erki Urva. Foto: Marina Pushkar

Estonian Airi suurim viga oli see, et seati eesmärgid, mis polnud täidetavad, ütles lennufirmat aastatel 2000-2005 juhtinud Erki Urva.

Täna suurest kahjumist teatanud ja juhi välja vahetanud Estonian Air võttis liigseid riske, püüdes Tallinnast transiidipunkti teha, kuid sellise strateegia elluviimiseks olnuks vaja rohkem aega ja raha, vahendab ERR Uudised Urva arvamust.

«Peab tunnistama, et vähemalt Kesk- ja Ida-Euroopa piirkonnas pole ühtki sellist lennufirmad, millel selline strateegia õnnestunud oleks,» märkis Urva.

«Suurim viga oli, et seati eesmärgid, mis pole täidetavad - avada hästi palju uusi sihtkohti ja samal ajal olla kasumis,» nentis endine lennufirma juht, et uusi sihtkohti avades tuleks algul pileteid märksa odavamalt müüa, sest meie turg on väga hinnatundlik.

Estonian Airi sulgemine tooks Urva sõnul aga väga suurt kahju, sest lennundus on üks osa majanduse vereringest ning tuleb arvestada, et lennufirmas loodud töökohaga kaasneb teistes sektorites veel 2-3 töökohta näiteks tehnohoolduse, koolituse, toitlustuse vms valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles