Kreeka teatas taas kokkuleppest kreeditoridega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Kreeka kinnitas eile, et on tõmmanud joone alla läbirääkimistele rahvusvaheliste kreeditoridega uue programmi asjus, võimaldades parlamendil pakett heaks kiita ja tagada 31,5 miljardi eurose abirahamakse ülekanne.

Avaldus tehti vaatamata koalitsiooni kuuluva Demokraatliku Vasakpartei vastuväidetele. Viimane kinnitab jätkuvalt, et kaup pole veel koos.

Peaminister Antonis Samaras väitis, et valitsus on saavutanud neli kuud väldanud läbirääkimiste käigus «oluliselt paremad» tingimused.

Samarasele avaldati ELi ja IMFi poolt suurt survet saavutada kokkulepe enne täna (kolmapäeval) toimuvat euroala rahandusministrite telekonverentsi.

Samal ajal üritab Demokraatlik Vasakpartei jätkuvalt tööjõureformi osas järeleandmisi saavutada, nõudes suuremat paindlikkust palkade osas ja toetuste taastamist abielus töölistele.

«Meie pole nõus väitega, et läbirääkimised on lõppenud... Me jääme oma seisukohtade juurde,» ütles kolmeliikmelise koalitsiooni väikseim liige.

Parlamendist läheb pakett ilmselt siiski läbi, kuna Samarase Uuel Demokraatial ja vasaktsentristlikul Pasokil on 300 parlamendikohast kahepeale 160.

Siiski hoiatas Samaras koalitsiooni parlamentääre ürituse altvedamise eest, kuna Kreekat tabaks paketi hülgamise korral «kaos» – korratud maksekatkestused ja euroalast lahkumine.

Abipakett peaks saama Kreeka parlamendi õnnistuse 11. novembril, et euroala rahandusministrid võiksid laenumakse ülekande 12. novembril kokku tulles heaks kiita.

Copyright The Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles