Kalevi juht: töötajate vargused on kõikides tootmisettevõtetes teema

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaare.
Kaido Kaare. Foto: Toomas Huik

ASi Kalev juht Kaido Kaare ütles, et oma töötajate vargused on kõikides tootmisettevõtetes teema.

«Paraku on nii, et kõik inimesed ei ole ausad ja sellepärast on see teemadering kõikides tootmisettevõtetes kogu aeg aktuaalne,» sõnas Kaare. «Mõtteviis, kus varastamine oligi normiks, on hakanud küll vähenema, kuid ta ei ole siiski kaugeltki mitte kadunud.»

Nõukogude ajast pärineb Kaleviga seonduvalt hulk lugusid, kuidas inimesed sealt erineval moel magusat välja tassisid. Kaare sõnul on ettevõttes nüüd kasutusel erinevad turvalahendused ja loomulikult võivad inimesed töö juures oma isu magusast täis süüa. Kes tahab head-paremat koju viia, saab seda osta tehase poest. «Väravas võidakse vaadata kotti, kuid mitte lauskontrollina,» ütles ta.

Kaare tunnistas, et ikka tuleb ette juhtumeid, kus töötajad jäävad vahele toodangu vargusega. «Seda on olnud ka minu ametisoleku ajal ja sellise juhtumi ilmsikstulekul kehtib meil nulltolerants ehk lõpetame töölepingu,» rääkis ta. Ta lisas, et tegemist on olnud üksikjuhtumitega, kus võetakse ehk paar pakikest kommi, mitte ei toimu süsteemne suuremahuline varastamine.    

Kaare, kes on juhtinud ka lihatööstust, ütles, et lihatööstuses on kadusid juba tulenevalt tööstusharu spetsiifikast raskem hinnata. Mida aga arvata mõtteviisist, et «tööandja maksab vähe palka, ma siis võtan tema tagant»? «See on juba karistamatuse tunne ja selline asi on lubamatu,» ütles Kaare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles