Raudtee töötajatega pole paar viimast aastat enam varguseintsidente olnud

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarong.
Kaubarong. Foto: Toomas Huik

Eesti Raudteel pole paar viimast aastat oma töötajatega enam varguseprobleeme olnud.

«Kui 90ndate keskel ei püsinud wc-pabergi tualetis ja 2000ndate aastate alguses olid päevakorral oma töötajate poolt toime pandud kütusevargused, siis viimaste aastatega on selles vallas toimunud läbimurre ja viimasel kahel aastal pole meil oma töötajatega enam varguseintsidente olnud,» rääkis Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase. «Loomulikult me ei käsitle töötajaid kui potentsiaalseid vargaid, kuid oleme sisse viinud korra, kus kõik juhtumid registreeritakse ja nendega tegeletakse. Veduritel on seadmed, millega saab pidevalt jälgida tema liikumist ja kütusekulu. Pole võimalik, et mõni võnge jääb kahe silma vahele.»

Glase ütles, et teemaga tuleb koguaeg tegeleda ja sellel tuleb silma peal hoida, sest kui ettevõte ise ei näe vaeva siseturvalisuse tõstmisega, siis on see signaal ka töötajatele. Ta lisas, et hoopis enam teevad ettevõttele muret metallivargused, mida panevad toime inimesed väljastpoolt ettevõtet. 

Viimane Eesti Raudtee töötajaga seotud ja laiema kõlapinna saanud vargusejuhtum oli 2008ndal aastal, kui vedurijuhiga kokkumängides varastati Eesti Raudtee vagunitest 46 000 kg kakaoube.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles