Töötukassa küsib 2000 inimeselt raha tagasi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

2000 inimest peavad septembri lõpu seisuga töötukassale saadud hüvitised ja toetused tagasi maksma.

Tegemist on juhtumitega, kus on selgunud, et töötuna registreeritud inimene on tegelikult töötanud või kasutanud toetusi mittesihipäraselt. 755 inimest peavad maksma tagasi töötuskindlustushüvitise ja 1274 erinevad tööturutoetused. 

Rahaliselt peavad inimesed hüvitisi tagasi maksma kokku 164 000 eurot ja tööturuteenuste – ja toetuste osas 566 000 eurot. Eelmise aasta lõpus olid tagasinõuete numbrit vastavalt 156 000 ja 446 600 eurot.

Tööturuteenustega seotud tagasinõuded on enamasti seotud ettevõtluse alustamise toetuse, tööturukoolituse ning palgatoetusega. Ettevõtluse alustamise toetuse tagasinõudmise põhilisteks põhjusteks on toetuse mittesihtotstarbeline kasutamine ning äriplaanis ettenähtud majandustegevusega mittealustamine toetuse saamisest 6 kuu möödumisel. Palgatoetuse tagasinõudmise põhiliseks põhjuseks on töölepingu lõpetamine tööandja algatusel enne ühe aasta möödumist töölepingu sõlmimisest. Palgatoetus nõutakse üldjuhul tagasi tööandjalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles