Saksa välisminister soovib Euro-Ameerika vabakaubandustsooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Guido Westerwelle
Saksamaa välisminister Guido Westerwelle Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Guido Westerwelle kutsus laupäeval avaldatud usutluses looma võlakriisi lahendamiseks Euroopa Liidu ja Põhja-Ameerika vahel vabakaubanduspiirkonda.

«Euroopa ja Põhja-Ameerika peaksid alustama võimalikult kiiresti kõnelusi atlandiülese vabakaubanduspiirkonna loomiseks,» ütles Westerwelle usutluses ajalehele Neue Osnabrücker Zeitung.

«Vabakaubandus on kasvumootor, mis on ennast ikka ja jälle õigustanud," ütles välisminister», lisades, et Euroopa ja USA kriis on tugevdanud maailmas protektsionistlikke kalduvusi, mis majanduskasvule mõju avaldavad.

EL-i liikmesmaade võlatase on kerkinud üle bloki lubatud piiri, EL-i koguvõlg moodustas 2012. aasta teises kvartalis 84,9 protsenti bloki sisemajanduse kogutoodangust. 100 protsendile lähenevat võlataset peetakse üldiselt pikemas perspektiivis jätkusuutmatuks, kuigi mõned riigid, näiteks Jaapan, on elanud aastaid hoopis suurema võlaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles