Sõõrumaa: avalik sektor elab võltselu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Toomas Huik

Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa ütles, et omavalitsusjuhid ja teised kõrged riigiametnikud elavad järjest suuremat palka vastu võttes justkui mingis teises maailmas.


«Kui kõik majandusnäitajad on viie-kuue aasta taguses ajas, siis ei saa osa ühiskonnast elada mingit võltselu ja arvata, et kõik on hästi,» lausus Sõõrumaa.

Ta lisas, et reaalsus on selline, et erasektori palgad on vähenenud kindlalt kolmandiku võrra, pluss tuhandete töökohtade kaotus. «Kui vaatame neid 50 000 kuni 60 000 töötut, siis need on tulnud ju suuremalt jaolt erafirmadest,» nentis ta.

«Mille peal avalik sektor üldse elab?» küsis ettevõtja ja vastas ise, et see tarbib ju eraettevõtete toodetud maksutulu.

Sõõrumaa avaldas lootust, et kellelgi võimulolijaist tuleb enne mõistus pähe, kui asi väga hulluks läheb. «Väikese riigina peaks meil olema võimalik paindlikult käituda,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles