Silmus võlgniku ümber tõmbub üha koomale

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Veski Vara maja hind langeb.
Uue Veski Vara maja hind langeb. Foto: Caro / Scanpix

Eestis on maad võtnud masendav ükskõiksus: täiskasvanud lapsi ei häiri isegi see, kui nende kergemeelselt võetud kopsakad laenud või maksmata telefoniarved vanemad koduta jätavad.


Haapsalu võlanõustaja Sirje Rehkalti sõnul jõuavad võlanõustaja juurde sageli inimesed, kes on esialgse laenu tagasimaksmiseks ja makseraskuste edasilükkamiseks võtnud üha uusi laene ja kel on lõpuks seitse-kaheksa-üheksa laenu turjal, kirjutab

Maaleht

.


Alles hiljuti pensioniikka jõudnud Pärnumaa naisel on kaelas mitu vaevu täisealiseks saanud poja võlga, mida ta üritab tagasi maksta: nii kümneid tuhandeid kroone Bigbankist võetud laenu, mille käendaja ta oli, kui ka poja kopsakad telefoniarved, mis on jõudnud juba inkassofirmasse.

Õnnetul pensionärist emal on siiski vähemalt üks õnn - ta käib tööl ning nii läheb palk Bigile, 500 krooni kuus telefoniarvete eest inkassofirmale, aga pension jääb õnneks suuresti endale.

Kui tema sai abi Pärnus tegutsevalt võlanõustajalt, siis sageli on nõustaja juurde sattudes juba hilja: Võrus Nöörimaa tugikeskuses nõustavale Marve Kõivule meenub valusam juhtum möödunud aasta lõpust, kus eakas vanamemm pidi oma eluaegsest kodust loobuma, sest oli selle pannud oma tütre laenule tagatiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles