Euroopa Arengupank langetas Eesti majanduskasvu prognoosi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) peaanalüütik Erik Berglof.
Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) peaanalüütik Erik Berglof. Foto: SCANPIX

Euroopa Arengupank (EBRD) ennustab värskes prognoosis Eesti selle aasta majanduskasvuks 2,3 protsenti, panga varasem, juulis avaldatud prognoos oli 2,4 protsenti.
 

Eesti tuleva aasta majandusprognoosi langetas EBRD 2,8 protsendilt 2,5 protsendile.

Läti sisemajanduse koguprodukt (SKP) peaks EBRD prognoosi järgi sel aastal kasvama 4,2 protsenti, mis on Euroopa Liidu suurim majanduskasv. Juulis ennustas EBRD Läti majanduskasvuks 3,5 protsenti. Läti järgmise aasta majandusprognoosi langetas EBRD 2,9 protsendilt 2,7 protsendile.

Leedu selle aasta majanduskasvu prognoosi langetas EBRD 2,8 protsendilt 2,7 protsendile ja 2013. aasta SKP kasvu prognoosi 2,5 protsendilt 2,4 protsendile.

EBRD tõdes, et seni on kõik Balti riigid euroala kerge majanduslanguse oludes hästi hakkama saanud. Kõigis riikides on peamine kasvu hoidja kodumaine tarbimine.

Läti selle aasta inflatsioon peaks tulema 2,4 protsenti, Leedu inflatsioon 3,0 ja Eesti inflatsioon 4,3 protsenti, ennustab pank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles