Üleskutse: räägi, kas oled oma tööandja tagant midagi võtnud

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Livikost varastamise kohta ringleb hulgaliselt lausa legendiks saanud lugusid.
Livikost varastamise kohta ringleb hulgaliselt lausa legendiks saanud lugusid. Foto: Priit Simson / Postimees

Virumaa Teataja andmetel omastati Rakvere Lihakombinaadist pikema aja jooksul lausa tonnide viisi toodangut ning asjaga olid seotud ettevõtte enda töötajad. Kas tõesti on nõukogude aeg, kus varastamine oli normiks, tagasi tulnud?

Mäletame nõukogude ajast lugusid kallurijuhtidest, kes omale varastatud kraamist maja püsti panid või sellest, kuidas lihakombinaadi aia ääres kõndides võis lihakäntsakaga vastu pead saada, kui mõni töötaja oma tuttavale üle aia maitsva saadetise läkitas.

Liviko ja Kalev on ettevõtted, millega seondub lugematu hulk varguselugusid. Näiteks Livikos teinud nõukogude aja lõpus head viinaäri elektrikud. Nimelt olnud üks elektrikappidest müüritud aia sisse ja uksed käisid mõlemale poole lahti - ehk siis tööpäeva jooksul tassiti viinad elektrikilpi ja pimeduse varjus võeti teiselt poolt välja. Kommivabrikutest tassitud komme välja küll alt kinni teibitud püksisäärtest kui ka säärikutega. Peenemat sorti nipp olnud veel see, et linnupiimakommid laoti karpi mitte lapiti, vaid küljepeale püsti. Oma töötajaid said niigi tehasest soodushinnaga komme osta, kuid nii sai sama raha eest komme veel oluliselt rohkem.

Tänapäeval tunnistavad ettevõtted, et näiteks koopiapaberit, kontoritarbeid ja kohvi tuleb kontorisse tellida rohkem kui seda inimestel töö juures vaja läheks...

Jagage oma kogemusi ja lugusid, kuidas ja mida olete tööandja tagant võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles