Taastuvenergia koda: elektrituruseaduse eelnõu pole kooskõlas sõlmitud kokkuleppega

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Tammist
Rene Tammist Foto: ERR

Eile valituselt heakskiidu saanud elektrituruseaduse eelnõu pole kooskõlas taastuvenergia koja ja majandusministeeriumi vahelise kokkuleppega taastuvenergia toetuste muutmiseks.

Valitsuses heakskiidu leidnud kujul vähendatakse eelnõuga olemasolevatele tuuleenergia tootjatele makstavaid toetusi ja rikutakse sellega sõlmitud kokkulepet, teatas taastuvenergia koja juht Rene Tammist.

Tänavu suvel leppisid  ministeerium ja koda kokku taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrienergia toetamise uutes põhimõtetes.

«Tuulenergia tootjate 600 GWh piirang säilib seaduses piirang ning samaaegselt vähendatakse ka makstavate toetuste suurust. Kokkuleppe kohaselt kompenseeris 600 GWh piirangu kaotamine toetuse vähendamist. Tegu on reaalse kärpega olemasolevatele tootjatele ning sellega kindlasti nõustuda ei saa,» toonitas Tammist.

Kokkuleppest on mööda mindud ka teistes punktides: biomassi keskmise kilovatt-tunni hinna arvutuspõhimõtetes, konkurentsiametiga kooskõlastatavate toetusmäärade arvutuspõhimõtetes ja hakkepuidul töötavate tööstuslike koostootmisjaamade toetamises lepiti kokku teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles