Juhtkiri: kuldne vürstipõli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallraha
Metallraha Foto: Caro / Scanpix

Kujutlus kohaliku omavalitsuse juhist, kui vürstist, kes lesib ahju peal, kahe kasuka vahel ning sööb ainult mett ja sularasva, ei pruugi üldse vaid muinasjuttude valdkonda kuuluv liialdus olla. Pigem vastupidi - omavalitsusjuhtide palgaandmeid vaadates on muinasjutu-isevalitseja põli isegi veel üsna tagasihoidlik.

Kummastav vaadata palgarallit, mis eelmisel aastal on just kohalikel tasanditel aset leidnud. Eriti kui arvestada omavalitsusjuhtide tänast pahameelt, mille alla langes valitsuse paari kuu eest tehtud kärpekava.

Näiteks, arvestades, et Tallinn on Eesti suurim linn, võiks loogiliselt oletada, et ka pealinna meeri töötasu on vähemalt üks kõrgeimatest omataoliste hulgas. Ent see on pelk eelarvamus, sest võrreldes mitmete ametivendadega oluliselt väikseimast paigust võib Edgar Savisaar end lausa vaese mehena tunda. Nii on linnajuhtide palku vaadates Tartut, Viimsit, Kohtla-Järvet, Narvat, Pärnut ja Sauet palju kallim juhtida kui pealinna. Saue on muidugi suisa selline paik, et isegi abilinnapea amet näib Tallinna linnapea omast keerulisem olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles