Homme selgub 50 Eesti parimat söögikohta

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil 2010. aastal rahvahääletusel 2. koha saanud kohvik-restoran Moka.
Pildil 2010. aastal rahvahääletusel 2. koha saanud kohvik-restoran Moka. Foto: Margus Ansu / Postimees

Programm Eesti Maitsed kuulutab homme välja Eesti viiskümmend parimat söögikohta.

Võitjad kuulutatakse välja homme kell 15.00  algaval auhinnatseremoonial, mis leiab aset Tallinna Toidumessil Eesti Näituste paviljonis.

«Viiskümmend söögikohta, mis parima tiitli nimel võistlevad, valisime 1150st välja juba varakult, kuid paremusjärjestus selgub reedel,» selgitas programmi Eesti Maitsed eestvedaja Aivar Hanson. «Kui varasematel aastatel olid valikus ka erinevad kategooriad, siis sellel aastal on lihtne paremusjärjestus esikohast viiekümneni,» rääkis ta.

Parima söögikoha valijateks on restoranide töötajad ja toiduajakirjanikud, samuti toidublogijad kodust ja välismaalt. «Iga valija saab nimetada seitse talle kõige rohkem meeldinud söögikohta paremusjärjestuses. Iga nimetamine annab söögikohale punkte ja nende summa alusel pääsevadki 50 paremat tabelisse,» selgitas Hanson.

Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis toetab kulinaarsete oskuste arendamist ning tutvustab Eestit kui hea toidu maad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles