Hulk Pärnumaa firmasid kavatseb järgmisel aastal töötajaid juurde palgata

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

SEB kiirküsitlus oma Pärnumaa ettevõtetest klientide hulgas näitas, et mitmetel ettevõtetel on kavas järgmisel aastal töötajate arvu suurendada ja pea kõik eeldavad käibe kasvu järgmisel aastal.

Pärnumaal küsitletud 48 väikesest ja keskmise suurusega ettevõttest plaanib 14 töötajaid juurde võtta, kokku 67 inimese võrra. 92 protsenti vastanutest näeb järgmisel aastal käibe kasvu, kusjuures 77 protsendi arvates kasvab käive kuni 15 protsenti ning suuremaid käibekasvusid prognoosivad vaid mõned ettevõtted.

Pärnumaa ettevõtetest 35 protsenti kavatseb tuleval aastal suurendada aktiivsust eksporditurgudel, kusjuures 23 protsenti plaanib siseneda uutele turgudele  - nendeks on peamiselt üle 650 000 eurose aastakäibega ettevõtted.

Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 44 protsenti vastanutest ning investeeringuid 71 protsenti, kusjuures lõviosa ehk 48 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles