Lätil jätkub raha juunini

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Lätil jätkub raha juunis laekuva järgmise rahvusvahelise laenusaadetiseni, kinnitas riigi peaminister Valdis Dombrovskis.

Dombrovskise sõnul laekub Euroopa Komisjonilt miljard eurot juunis, vahendab Mixnews.lv peaministri telekanalile LNT antud intervjuud.

«Selle ajani meil rahalisi vahendeid jätkub ja rahvusvaheliste laenuandjatega on graafik kooskõlastatud,» lausus Dombrovskis.

Ta lisas, et Rahvusvahelise Valuutafondi ning Euroopa Komisjoniga on eelarvemuudatuste ajakava muutused kooskõlastatud. Nende kohaselt kinnitatakse lisaeelarve juunis.

«Selline oli IMFi soov. Fondi soovituste kohaselt keskendutakse eelarvemuudatustes struktuurireformidele. Selle aasta esimese lisaeelarve koostamisel tehti juba mehhaanilisi kärpeid, nüüd on aeg põhjelikemateks reformideks, aga neid ei ole võimalik nädala või kahega ellu viia,» lausus peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles