Linn otsustab Tallinna Kütte müügiga nõustumise 21. novembril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linna energeetikakomisjon teeb 21. novembril otsuse, et kas linn nõustub AS-i Tallinna Küte müügiga Kristjan Rahu ettevõttele OÜ Elekter ja Küte.

Tallinna linnale kuuluva ASi Tallinna Soojus ja ASi Tallinna Küte vahel sõlmitud 30-aastase rendilepingu tõttu peab Tallinna Kütte aktsiate võõrandamiseks küsima nõusoleku Tallinna Soojuselt. Tallinna linn on otsustanud küsida ASi Tallinna Küte omandada soovivalt OÜ-lt Elekter ja Küte lisaküsimusi, et saada selgust ettevõtte tegevusplaanis.

«Tahame saada kindlust, et Tallinna elanike soojaga varustamises ei leia aset muudatusi,» märkis abilinnapea Taavi Aas kolmapäeval linnavalitsuse pressikonverentsil. Linnavalitsus otsustas paluda OÜ-l Elekter ja Küte esitada linnale 7. novembriks tegevuskava, mille alusel ettevõte hakkab tallinlasi soojaga varustama.

«Lisaks tahame teada, kes hakkab linlaste kütte eest vastutama,» ütles Aas. Aasa sõnul on OÜ Elekter ja Küte teinud äriregistrisse 15. oktoobril kande, mille alusel on Kristjan Rahu omand antud ettevõttes lõppenud, kuid järgmist kannet äriregistris ei ole. «Soovime saada selgust selles küsimuses,» täpsustas Aas.

Kui vastused esitatud küsimustele on laekunud, arutab neid 21. novembril Tallinna linna energeetikakomisjon, kes langetab ka otsuse Tallinna Kütte müügiga nõustumise osas.

Prantsuse päritolu energiakontsern Dalkia sõlmis ligi kuus kuud väldanud müügikonkursi ja läbirääkimiste tulemusena tingimusliku lepingu ASi Tallinna Küte ja ASi Eraküte osaluste müügiks ettevõtte pikaajalise partneri Kristjan Rahu ettevõttele Elekter ja Küte OÜ.

Prantsuse Dalkia kontserni kuuluv Tallinna Küte sõlmis koos Tallinna Soojuse ja Tallinna linnavalitsusega 2001. aastal 30-aastase rendilepingu, mille alusel Tallinna Küte võttis rendile ASi Tallinna Soojus. Tallinna Küte maksab lepingu alusel renditasuna 42 miljonit krooni aastas, lepingu alustustasuna tasus rentnik Tallinna linnale 210 miljonit krooni.

OÜ Elekter ja Küte omakapital on 20 miljonit eurot ning varade maht ulatub üle 100 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles