Kudrin: eurokriis on kui Jeltsini aeg Venemaal

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Vene rahandusminister Aleksei Kudrin.
Endine Vene rahandusminister Aleksei Kudrin. Foto: SCANPIX

Endise rahandusministri Aleksei Kudrini sõnutsi elas Venemaa 1990. aastate alguses üle majandusraskused, mida võib võrrelda tänase võlakriisiga Euroopas.

Kudrin rõhutas The Wall Street Journalile antud intervjuus, et tänu president Boriss Jeltsini poliitikale tuli Venemaa raskest olukorrast siiski rahumeelselt välja, vahendab Lenta.ru.

Samas ei usu Kudrin, et Euroopa riikidel õnnestub raskustest valutult võitu saada. Ta ennustab, et majanduskriisist kujuneb poliitiline kriis – pidades silmas, et juba praegu võrreldakse Kreekat Weimari vabariigiga.

Kodanikud ei ole nõus elatustaseme langusega, kuid kui valitsus hakkab raiskama vahendeid inimeste healolu säilitamiseks, läheb olukord vaid hullemaks.

Kudrini hinnangul ei ole Kreekat euroalas hoida enam võimalik, Hispaania ja Itaalia väljalangemine on aga «väga tõenäoline».

Lisaks ootavad Kreekat ja Hispaaniat ilmselt maksekatkestused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles