SASi töötajaid ootab 25-protsendiline palgakärbe

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS-i logoga lennukid Stockholmis.
SAS-i logoga lennukid Stockholmis. Foto: SCANPIX

Lennufirma SAS töötajaid ootab uue kokkuhoiuprogrammiga ees kuni 25-protsendiline palgakärbe, kirjutavad Põhjamaade ajalehed.

Taani leht Berlingske ja Rootsi Aftonbladet kirjutavad anonüümsetele allikatele tuginedes, et lennufirma uus ambitsioonikas kokkuhoiukava näeb ette ka töötajaskonna vähendamist.

Lennufirma eitab nagu oleks otsus langetatud, kuid kinnitab, et uue kokkuhoiukava kallal on töötatud juba mõnda aega. Nii kinnitas SASi Taani pressiesindaja uudisteagentuurile Direkt, et praegust kokkuhoiukava tulevikus asendava plaani kallal töötatakse alates augustist.

Berlingske kirjutab, et SAS vajab lisakapitali, sest uued pensionidega seotud  raamatupidamisreeglid viivad lennufirmast 14 miljardit krooni. Lisaks survestavad SASi odavlennufirmad.

SAS on olnud pidevas kriisis juba palju aastaid ning ka säästuprogramme on olnud mitu. Ainuüksi sellel aastal nõuavad ümberkorraldused kaks miljardit krooni ning ajavahemikul 2009-2011 on ettevõte koondanud 4600 töökohta.

Samuti on teada,et firma tahab müüa oma 5000 töötajaga maapealse teeninduse üksust.

2010. aasta mais kaasas SAS aktsiaemissiooniga 5 miljardit krooni. Pool lennufirmast kuulub Norra, Rootsi ja Taani riigile. Suurim eraaktsionär on ettevõttel Knut ja Alice Wallenbergi fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles