Võimalik erisoodustusmaksu kaotamine töötajate sportimiselt ajab Ligil harja punaseks

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton ja Tallinna sügisjooks, kust võttis osa üle 18 000 spordisõbra.
Tallinna maraton ja Tallinna sügisjooks, kust võttis osa üle 18 000 spordisõbra. Foto: Toomas Huik/Postimees

Riigikogu rahanduskomisjon toetas eelmisel nädalal sotside eelnõu, mis vabastab osa töötajate sportimiseks tehtud kulutusi erisoodustusmaksu alt, rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on see eelnõu aga vastuolus kõigega, mida maksu- ja sotsiaalsüsteemilt tahta, kirjutab Äripäev.

Üllatuslikult toetas rahanduskomisjon eelnõu ning see jõuab novembri alguses täiskogu ette esimesele lugemisele. Eelnõu vabastab erisoodustusmaksu alt 400 euro ulatuses aastas tööandja poolt töötaja sportimiseks tehtud kulutusi.

Ligi sõnul lõhutakse eelnõuga maksusüsteem, sest maksuraha soovitakse kasutada maksevõimeliste heaks ja sotsiaalkulude arvel. «Palju soodsam kui maksta palka, oleks siis kinni maksta harrastusi, mida endale saavad lubada siiski pigem hästikindlustatud, ent mille seos tervisega on tihti udune või olematu,» märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles