Venemaa asub otsima vigu USA valimisseaduses

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Elmo Riig / Sakala

Vastulöögiks Lääne kriitikale oma autoritaarse poliitsüsteemi osas arutas Venemaa parlament eile probleeme Ameerika Ühendriikides.
 

 

Duumaliikmete sõnutsi ei ole Washingtonil antud probleemide valguses õigust teistele riikidele inimõiguste vallas epistlit lugeda, kirjutab The Wall Street Journal.

Ühtlasi tehakse Venemaa keskvalimiskomisjoni esimehele Vladimir Tšurovile ülesandeks kontrollida novembrikuiste USA presidendivalimiste künnisel sealsete valimisseaduste piisavust.

Kremli kriitikud süüdistavad Tšurovit massiliste võltsimisteadete ignoreerimises hiljutiste presidendi- ja parlamendivalimiste ajal Venemaal.

Vene ametnike sõnutsi kujutavad eilsed parlamendiarutelud esimest sammu USA ühiskonda vaevavate probleemide avalikul lahkamisel Venemaal.

Konkreetsemalt hakatakse varsti arutama adopteeritud laste olukorda USAs, samuti Vene kodanike väidetavat väärkohtlemist USA vanglates, ütles Duuma välisasjade komitee esimees Aleksei Puškov.

«Me oleme neist asjadest 20 aastat vaikinud ja ameeriklased ära rikkunud... otsides alatasa nende usaldust ja heakskiitu,» ütles Puškov. «Nüüd, kui me räägime inimõigustest nende omal maal, on nad absoluutselt šokeeritud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles