Minister: Kreeka kahekordistab jõupingutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras.
Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras. Foto: SCANPIX

Kreeka kahekordistab jõupingutusi, et jõuda oma rahvusvaheliste kreeditoridega kokkuleppele, mis võimaldaks saada abipaketi järgmise osamakse, ütles Kreeka rahandusminister Yannis Stournaras laupäeval avaldatud intervjuus.

«Me oleme käinud 90 protsenti teest laenumakse saamiseks, me oleme peaaegu kohale jõudnud ning nüüd peame andma vastused küsimustele, mis ikka veel on üleval,» ütles minister majanduslehele Imerissia.

«See oleks kogu rahvusliku jõupingutuse raisku laskmine, kui me edu ei saavuta,» ütles neljapäeval ja reedel koos peaminister Antonis Samarasega Euroopa Liidu tippkohtumisel Brüsselis viibinud Stournaras.

Kreeka rahandusminister on alates juuli lõpust pidanud Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) kõnelusi vastuoluliste kokkuhoiumeetmete üle, mida Kreekal tuleb 2013. ja 2014. aastal ellu viia.

Selleks, et Kreeka saaks rahvusvahelisest abipaketist järgmise, 31,2 miljardi euro suuruse osamakse, tuleb tal jõuda niinimetatud troikaga kokkuleppele veel vähemalt 13,5 miljardi euro säästmises, sellest üheksa miljardit tuleval aastal.

Samaras avaldas reedel Brüsselis lootust, et järgmine osamakse tehakse juba novembri lõpuks, märkides, et riik suudab olemasolevate ressurssidega toime tulla ainult 16. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles