Ligi: Eesti reitingut ohustab liiga kiire palgakasv

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahandusminister Jürgen Ligi
Eesti rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on Eesti riigireitingu väljavaate tõstmine Standard & Poor´silt hea signaal.

«Reitinguväljavaate muutmine on tunnustus Eesti eelarvepoliitikale ja avaliku sektori kulude kontrollile. Agentuur hindab kõrgelt meie võimet võlakriisi mõjudega toime tulla, Euroopa kontekstis on Eesti reitingu suhteline parandamine erand,» ütles minister. «Ühe suurema riskina nähakse aga tootlikkuse tõusust kiiremat palgakasvu, mis võib viia meie positsiooni halvenemisele.»

Standard & Poor’s toob kõrge reitingu ja väljavaate parandamise põhjenduseks Eesti poliitilise keskkonna stabiilsuse, avaliku sektori kulude tõhusa kontrolli ja väikese võlakoormuse ning paindliku majanduse. Eesti on tõestanud vastupidavust negatiivsetele välismõjudele, fiskaalsed puhvrid on piisavad, et Euroopa võlakriisi võimalikke mõjusid pehmendada.

Riigireitingu peamiste riskidena nähakse sel aastal tugevnenud palgasurvet ja võimalust, et Euroopa ja euroala majandusolukord muutub halvemaks.

Standard & Poor’s tõstis Eesti riigireitingu tasemele AA- 9. augustil 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles