Suurettevõtjad riigikogule: peatage meist ülesõitev valitsus

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits.

Suurettevõtjad saatsid riigikogu majandus- ja rahanduskomisjoni esimeestele murekirja, paludes lõpetada liiga lühikese etteteatamisega maksutõusud ning võtta maksutõuse plaanides arvesse ettevõtjate seisukohti.

BLRT Grupi juhi Fjodor Bermani, Sillamäe Sadama omaniku Tiit Vähi, Vopak E.O.S.i juhi Arnout Lugtmeijeri, Tööandjate keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimäe, Alexela Logisticu juhi Heiti Hääle, DBT juhi Vladimir Volohhonski ning CF&Si nõukogu esimehe Tõnis Pohla allkirja kandev kiri toob näiteks hiljuti läbisurutud meresõiduohutuse seaduse muutmise, mis tõstab laevatasusid kuus korda.

Ettevõtjad avaldavad pahameelt esiteks nii suure tõusu peale ning teiseks, et nendega ei konsulteeritud ega hoiatatud piisavalt ette.

Ärimeeste sõnul kahjustavad üleöö ja ebanormaalsel määral tõusvad tasud Eesti mainet välisinvestorite silmis ning seetõttu on külmutatud palju projekte, mis oleksid Eestile suurt kasu toonud. Millised projektid konkreetselt külmuatud on, kirjas ei täpsustata.

Ettevõtjad kutsuvad riigikogu rahanduskomisjoni esimeest Sven Sesterit ja majanduskomisjoni esimeest Kaja Kallast taastama dialoogi ettevõtjate organisatsioonidega.

Ühtlasi nõutakse näha analüüse, mis on seotud maksude või muude tasude tõstmisega. Samuti nõutakse jätta meresõiduohutuse seadus muutmata ehk tasud tõstmata.

Kirja koopia saadeti ka majandusminister Juhan Partsile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles