Riigikassa peab ka kommertspankadega laenukõnelusi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar otsib raha, et päästa uppuvat riigikassat.
Rahandusminister Ivari Padar otsib raha, et päästa uppuvat riigikassat. Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks juba varem teada olnud läbirääkimistele Euroopa Investeerimispangaga, peab riigikassa kõnelusi ka kommertspankadega, eesmärgiks on neilt laenata tänavu 2,3 miljardit krooni.


Euroopa Investeerimispangalt soovib rahandusministeerium laenata 550 miljonit eurot (8,6 miljardit krooni). Sellest tänavu tahaks ministeerium kätte saada 2,6 miljardit krooni investeerimisprojektide kaasrahastamiseks.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seeman kinnitas, et rahandusministeeriumi töötajad peavad kõnelusi ka kommertspankadega laenu saamiseks. Võimalike laenupartnereid ta avalikustada ei soovinud.

Kui need summad õnnestub laenata, vajab valitsus tänavu ilmselt raha ka reservidest. Rahandusministeeriumi värske majandusprognoosi riskistsenaariumi järgi väheneb SKP tänavu 10 protsenti. Kui see nii läheb, vajab valitsus ka riigireservist umbes 3,5 miljardit krooni. See on ligi pool kogu stabiliseerimisreservist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles