Rootsi äriauhinna said Palmse Mehaanikakoda, Hedgehog OÜ, Rimi ja Koko arhitektid

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Palmstierna
Jan Palmstierna Foto: Ants Liigus

Täna kuulutati välja Rootsi Äriauhind 2012 võitjad. Auhinnad anti välja neljas kategoorias: parim jätkusuutlikult kasvav ettevõte, parim keskkonda panustav projekt, parim noor ettevõtja ja parim ühiskonda panustav projekt.

Parima jätkusuutliku ettevõtte tiitli pälvis Lääne-Virumaa ettevõte Palmse Mehaanikakoda. Aasta noorettevõtjaks valiti Indrek Rebane, innovaatilise ektroonikadisainiettevõte Hedgehog OÜ juht ja asutaja.

Parimaks keskkonda panustajaks valiti Koko arhitektid, kelle juhtimisel valminud projekt Lennusadama küttesüsteemide rajamiseks on unikaalne, keskkonnasäästlik ja heaks näiteks kitsastes oludes innovatiivsete lahenduste leidmisest.

Parimaks ühiskonda panustavaks projektiks sai Rimi kaubandusketi algatus «Sinu tervise heaks», mis ärgitab tarbijaid tegema tervisesõbralikumaid valikuid.

Konkursile kandideeris sel aastal kokku 76 ettevõtet.

Rootsi Äriauhind 2012 žüriisse kuulusid Rootsi suursaadik Eestis Jan Palmstierna, Swedbanki Eesti juht Priit Perens, Kristiina Sikk Rootsi Kaubanduskojast, Rein Leipalu Ragn-Sellsist ja Mantas Zalatorius Rootsi Eksportnõukogust.

Rootsi Äriauhindade valimist toetavad Ragn-Sells, Rootsi Kaubanduskoda, Rootsi Instituut ja Postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles