Välismaal õppinu: ma polnud arvestanud võimalusega, et tulen tagasi

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion.
Elion. Foto: Raigo Pajula

«Tagasitulemise juures oli kõige olulisem suhtumine ja kommunikatsioon,» ütles Kaspar Korjus, kes tuli pärast aastaid Inglismaal õppimist ja töötamist tagasi Eestisse ning asus tööle Elionis. «Ma polnud arvestanud võimalusega, et tulen tagasi.»

Korjus läks Inglismaale ärijuhtimist õppima 2007. aastal pärast Treffneri kooli lõpetamist. «Alguses oli väga keeruline ja raske, multikultuursus oli harjumatu, isegi inglise keelest ei saanud aru. Raha ka ei olnud. Pool aastat sõin ainult riisi,» rääkis Korjus. Edasi asus noormees õppima Lancasteri Ülikooli magistrantuuri e-äri ja innovatsiooni. «Seal õppimine oli väga positiivne kogemus. Kursus oli rahvusvaheline, täna töötavad mu kursusekaaslased maailma tippfirmades.»

Korjus lõpetas selle programmi läbi aegade parimate tulemustega, mis on suur asi, sest Inglismaal on õpitulemused seotud otseselt tulevikuga. «Olin väga üllatunud, kui mulle Elionist kirjutati ja tööle kutsuti,» rääkis ta. «Ma polnud oma elus sellise võimalusega arvestanud. Kaks päeva mõtlesin ja võtsin pakkumise vastu. Tulin Elioni digi-TV tootejuhiks ja juba katseajal edutati mind ärijuhiks.»

Korjus rääkis, et kui ta 2007. aastal Treffneri koolist Inglismaale läks, tundis ta end väga halvasti ja mingit tuge tal ei olnud. «Vangi tunne oli,» ütles ta. «Kaks aastat hiljem ütles haridusminister oma kõnes, et «jääge kõik Eestisse, ärge minge ära», see suhtumine mulle ka ei meeldi.» Korjus lisas, et andekaid inimesi ei kutsu tegelikult koju ka suhtumine, et «minge, aga tulge tagasi, sest Eesti vajab teid». «Ka minejaid peaks toetama, suhtumine sellesse teemasse peaks muutuma täielikult,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles