«Talendid koju!» projekt tõi Eestisse tagasi 27 inimest

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talendid Koju kodulehekülg.
Talendid Koju kodulehekülg. Foto: http://talendidkoju.ee/

Kaks aastat kestnud «Talendid koju!» projekti raames on Eestisse tagasi pöördunud 27 välismaal töötanud Eesti inimest.

«Arvestades seda, et tagasipöördumine ei ole kerge, on see tulemus hea ja peaks julgustama järgmisi inimesi tagasi tulema,» ütles Artur Elme projekti «Talendid koju!» meeskonnast täna toimunud projekti lõpuüritusel. «Oleme projekti tehes saanud aru, et inimesed on valmis Eestisse tagasi tulema, kuid eelduseks on hea palgaga ja väljakutseid esitav töö. Samas palgatase ei pea olema sama, mis näiteks Norras, küll aga palk peab võimaldama hea äraelamise Eestis.»

Elme sõnul on kaks aastat tagasi loodud portaalis www.talendidkoju.ee oma CV üles pannud 743 välismaal töötamise kogemusega inimest. «Need on need inimesed, kes on valmis Eestisse tagasi pöörduma,» ütles ta. «Peamiselt on need magistri- või doktorikraadiga inimesed, mis näitab, et tagasi tahavad tulla kõrgelt haritud inimesed.»

Elme ütles, et täna käib veebikeskuses ca 100 inimest päevas ja see on hea tulemus.

Kolm aastat tagasi tekkis kaubandus-tööstuskojas mõte kutsuda koju tagasi välismaal õppivaid ja tegutsevaid Eesti noori ja see mõte sai kindla kuju ja vormi projektina «Talendid koju!» aasta hiljem oktoobris. Projekti eesmärk on eestimaiste tööandjatega kokku viia andekaid noori, kes on läinud välismaale õppima või tööle.

Projekti rahastas Euroopa Sotsiaalfond ja see maksis 120 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles