Kubilius peab võimalikuks veel üht referendumit tuumajaama üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu valitsusjuht Andrius Kubilius
Leedu valitsusjuht Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu peaminister Andrius Kubilius ütles täna, et peab võimalikuks teise referendumi korraldamist uue tuumaelektrijaama rajamise üle.

«On olemas fakt, referendumi arvamus on välja öeldud. On küsimus, kuidas Leedus ja Balti riikidel edasi elada. Võimalik, et pärast seda, kui projekti numbrid detailsemalt selguvad, mõne aasta pärast, tuleb veel kord inimeste arvamust küsida,» ütles Kubilius täna raadiojaamale Žinių radijas.

Samas avaldas Kubilius arvamust, et enne kui teise referendumi küsimust edasi arutada, tuleb ära oodata valimiste lõppemine.

«Arvan, et tuleb lihtsalt ära oodata uus valitsus ja seim, siis istuda maha ja rääkida, mitte teha oletusi keset valimisi,» sõnas ta.

Seimivalimistel juhtiva Tööerakonna liider Viktor Uspaskich ütles sel nädalal samuti, et peab võimalikuks teise referendumi korraldamist tuumajaama rajamise küsimuses. Tema sõnul korraldati referendum liiga vara.

Pühapäeval koos seimivalimiste esimese vooruga toimunud referendumil osalenud hääletasid ülekaalukalt jaama rajamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles