Valitsus toetas selle aasta riigieelarve muutmist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Muudatuste tulemusel eelarve kulude ja tulude kogumaht ei muutu, kuid täpsustuvad ministeeriumide jooksva aasta kulud.

Suurem muudatus on seotud Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) teise kapitali sissemaksega. Vastavalt riigikogu 2. oktoobril tehtud otsusele suunatakse reservist 29,5 miljonit eurot osaluse soetamiseks ESMis.

Lisaks suunatakse siseministeeriumile teistest valitsemisaladest 2,5 miljonit eurot, mis läheb muu hulgas operatiivraadioside investeeringuteks ning seadmete ja varuosade ostmiseks.

Eelarve muudatuste tulemusel väheneb tegevuskulude maht 7,4 miljoni euro võrra, millest 1,2 miljonit on personalikulud ja 6,2 miljonit eurot majandamiskulud.

Personalikulude kokkuhoid on saavutatud töökorralduslike muudatustega, majandamiskulud vähenevad peamiselt administreerimiskulude, kinnistute hoolduslepingute optimeerimise, infotehnoloogia hoolduskulude ja sõidukite remondikulude arvelt.

Investeeringud suurenevad kokku 7,8 miljonit eurot. Suurem muutus on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas, kus suunatakse riigimaanteede remondiks 4,8 miljonit eurot.

IT investeeringud kasvavad tegevuskulude arvelt kokku 2,5 miljonit eurot. Haridus- ja teadusministeeriumi valitsemisalas suunatakse rakenduskõrgkoolide ja kutseõppeasutuste tegevuskuludest vahendeid õppeasutuste ühiselamute renoveerimiseks ja seadmete soetamiseks.

Eraldised vähenevad kokku 5,9 miljonit eurot. Suuremad muudatused on seotud rahvusvaheliste liikmemaksude vähenemise ja erinevate sotsiaaltoetuste mahu täpsustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles