Riigikogu kinnitas kaabeltelevisiooni vabalevi tasude maksmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler
Teler Foto: Toomas Huik

Riigikogu kinnitas neljapäeval elektroonilise side seaduse muudatuse, mis sätestab, et vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse osutajal on õigus oma programmi taasedastamise eest kaabelleviteenuse osutajalt mõistlikku tasu nõuda.

Tasu suurus lepitakse kokku pooltevaheliste läbirääkimiste käigus ja vormistatakse võlaõiguse põhimõtteid järgides.

Seadusemuudatuse eesmärgiks on eelnõu seletuskirja andmetel täpsustada elektroonilise side seadust, nii et kaoks mitmetimõistmine, mis on põhjustanud vaidlusi vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse osutajate ja kaabelleviteenust osutavate sideettevõtjate vahel.

Nimelt puudus eelnõu koostajate hinnangul varasemalt pooltel ühtne arusaam, kas televisiooniteenuse osutajad võivad kaabelleviteenuse osutajatelt oma programmide taasedastamise eest tasu nõuda.

Eelnõu väljatöötamise tingis seletuskirja alusel televisiooniteenuse osutajate mitmed avaldused vabalevist lahkumise kohta. Televisiooniteenuse osutajad soovivad saada oma teleprogrammide taasedastamise eest kaabelleviteenuse osutajatelt mõistlikku tasu, kuna nad on oma programmi tootmiseks teinud märkimisväärseid kulutusi.

Seadusemuudatuse poolt hääletas 59 riigikogu liiget, vastu oli 18, erapooletuid üks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles