Energiaportaal: elektrimüüjad ei taha kaupa ausalt letti lüüa

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moonika Kukke
Moonika Kukke Foto: Mihkel Maripuu

Hinnavõrdlusportaali energiaturg.ee juhi Moonika Kukke sõnul ei ole elektrimüüjad seni kuigi koostööaltid olnud.

Energiaturu hinnavõrdlusportaalid on avatud elektrituruga riikides väga levinud, Suurbritannias on taolisi portaale näiteks 13. Kukke sõnul näevad müüjad taolistes portaalides enamasti täiendavat turunduskanalit.

Eesti elektrimüüjad ei ole täna tema sõnul aga kuigi koostööaltid olnud ja esialgu veel näiteks lepinguid portaali kaudu sõlmida ei saa.

«Tegelikult on vastuseis täiesti mõistetamatu, sest hinnavõrdlusportaalid on tegelikult nagu mini Nord Pool Spotid. Huvitav, et müüjad tahavad kõik seal olla, aga oma inimeste jaoks on selline vastuseis. See ei ole loogiline, tegemist on kohaga, kus ostjad ja müüjad kokku saavad.»

«Kaup on ausalt letis ja seda saab võrrelda. Praegune olukord, kus info peidetakse siseveebidesse, meenutab nõukogude aega, kus leti alt sai odavamalt,» rääkis Kukke.

2014 saab valmis Estlink2, mis tähendab, et Eestis saavad äri ajada ka teised Põhjamaade müüjad ning see meelitab Kukke kinnitusel siia ka Euroopa energiaportaalid.

«Teised euroopa müüjad ajavad oma äri nendes portaalides igapäevaselt, kui Eesti müüjad ei taha saada seda prooviaega, mis neile on jäänud, olla avatud konkurentsis kauplejad portaalides, minimeerivad nad ise oma võimalusi,» ütles Kukke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles