Apple'i suurim tootmispartner tunnistas lapstööjõu kasutamist

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foxconni töötajad Hiina Longhua tehases.
Foxconni töötajad Hiina Longhua tehases. Foto: SCANPIX

Maailma suurim lepinguline elektroonikatootja Foxconn, mis ühtlasi on ka Apple'i suurim koostööpartner, teatas, et on teadlik Hiina hiigeltehastes alaealiste töötajate kasutamisest ning sellega riigi seaduste rikkumisest.

Mitmed Hiina töötajate õiguste eest võitlevad organisatsioonid on varasemalt osutanud Foxconni illegaalsele tegevusele, mille kohaselt värvatakse õpilasi madalalt makstavatele tehasetöödele tööpraktika sildi all, kirjutab Reuters.

Foxconn tunnistas, et on leidnud oma tehastest alla alla 16-aastaseid praktikante, laps-praktikantide arvu ettevõte ei täpsustanud.

«See pole ainult Hiina tööjõuseaduse jäme rikkumine, vaid see rikub ka Foxconni ettevõttesiseseid eeskirju. Ette on võetud samme, mille tulemusena kõnealused praktikandid viiakse tagasi nende haridusasutustesse,» ütles Foxconni esindaja.

Taiwani päritolu hiigelettevõte on viimastel aastatel sattunud oma tööjõupoliitika tõttu mitmete rahvusvaheliste organisatsioonide tugeva kriitika alla, septembris toimusid ühes Foxconni Apple'i koostetehases ka tuhandete töötajate massirahutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles