Elektrimüüja vahetamine võib võtta kuid

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijuhtmed
Elektrijuhtmed Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kuigi järgmisest aastast peaks elektrimüüja vahetamine võtma 21 päeva, võivad müüjad oma lepingutingimustes seda aega tublisti pikendada.

 «Elektrimüüja vahetamise hea tava on, et see võiks toimuda 24 tunni jooksul ja igal nädalapäeval, 21 päeva on maksimaalne talutav periood ja siin on veel täiesti arenguruumi,» rääkis Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke. Täna peavad need, kes tahavad elektrimüüjat vahetada, tegema otsuse 10. detsembriks.

Kui müüjat ei ole plaanis vahetada, võib paketi valimisega oodata 31. detsembrini.  Järgmisel aastal peaks inimesel olema võimalik elektrimüüjat vahetada 21 päeva enne kuu lõppu. Näiteks selleks, et 2013. aasta novembrist elektrimüüjat vahetada, peaks sellest teatama 10. oktoobriks.

«Vanad elektrimüüjad võivad aga oma tüüptingimustes öelda, et lepingu vahetamise aeg on pikem ja kokku võib see võtta kuni kolm kuud,» märkis Kukke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles