Kinnisvarafirmad autasustasid Kalamaja taaselustamist uurinud magistrit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Säravaim kinnisvaratäht 2012» auhinna saanud Tallinna Tehnikaülikooli magistrant Tuuli Põldmale.
«Säravaim kinnisvaratäht 2012» auhinna saanud Tallinna Tehnikaülikooli magistrant Tuuli Põldmale. Foto: Peeter Langovits

Kinnisvarafirmade liit andis eile üle «Säravaim kinnisvaratäht 2012» auhinna Tallinna Tehnikaülikooli magistrile Tuuli Põldmale, kes kaitses magistritööd teemal «Miljööväärtuslike piirkondade taaselustamine kultuuriliste ja majanduslike valikute koosmõjus. Kalamaja näitel».

Põldma magistritöö eesmärgiks oli uurida taaselustamist läbi taaselustajate kogemuse ning hinnata, kuidas mõjutab protsessi taaselustajate majanduslik ja kultuuriline kapital.

Taaselustamise all peetakse silmas protsessi, millega kaasneb muutus piirkonna elanike seas sellisel viisil, et uutel kasutajatel on kõrgem sotsiaal-majanduslik staatus kui varasematel, protsessiga käib kaasas ka ehitusliku keskkonna kvaliteedi paranemine, mis on tingitud kinnisvarasse ja naabruskonda tehtavatest investeeringutest.

Magistritöös analüüsiti tegutsejate hinnanguid eluasemele, piirkonnale ja toetavate institutsioonide tegevusele ning uuriti, millised on nende renoveerimise finantseerimisstrateegiad Kalamaja elupiirkonna taaselustamisel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles