Arco Vara nõukogu vahetas tegevjuhi välja

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Sild.
Tarmo Sild. Foto: Toomas Huik

Arco Vara AS nõukogu on otsustanud tagasi kutsuda ettevõtte senise juhatuse liikme Lembit Tampere ja nimetada kontserni uueks juhatuse liikmeks endine vandeadvokaat ja koos Villu Reiljaniga kohtupinki nühkinud Tarmo Silla

Juhatuse liikme vahetumine on seotud selle aasta jooksul toimunud muudatustega ettevõtte nõukogus, kes on otsustanud oma nägemuse elluviimiseks kaasata uue juhataja, teatas ettevõte börsile. Tänavu on firma nõukogusse määratud ettevõtte üks aktsionäre Toomas Tool, lisaks veel pankur Rain Lõhmus, vandeadvokaat Aivar Pilv ning Stefan David Balkin.

Vastavalt nõukogu otsusele hakkavad Tarmo Silla volitused kehtima 22.oktoobrist, samal päeval lahkub Lembit Tampere Arco Vara juhatusest. Lembit Tampere kutsutakse tagasi kõigist Arco Vara tütar- ja sidusettevõtete nõukogudest ning juhatustest.

Nõukogul on tekkinud olulisi ja veel lahenduseta küsimusi Arco Vara kontserni kuuluvate ettevõtete bilansi ja osade kontserni ettevõtete äriplaani jätkusuutlikkuse osas, eriti ehituse valdkonnas ja väljaspool Eestit toimivate üksuste tegevuse suhtes. Juhatusel tuleb kiiresti ja kriitiliselt analüüsida kontserni kesiste majandustulemuste põhjuseid ning teha neist järeldused. Nõukogu hinnangul peab Arco Vara kontsern suutma leida uusi arendusvõimalusi ja tõstma turul nõutud arenduste mahtu ja tempot, et püsida konkurentsis ning olla aktsionäridele õigustatud investeering. Nõukogu ei välista, et juhatusel tuleb osasid kontserni varasid alla hinnata, samuti leida täiendavaid võimalusi üldkulude kärpimiseks ja juhtimise tõhustamiseks.

Tarmo Silla ülesanne on Arco Vara grupi stabiliseerimine, restruktureerimine ja refinantseerimine ning Arco Vara kontserni viimine kasumisse, keskendudes ennekõike kinnisvaraarenduse valdkonnale.

Tarmo Sild ei oma Arco Vara AS-i aktsiaid. Vastavalt sõlmitavale kokkuleppele on aktsiaoptsioon üks motiveerimispaketi osa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles