EBSi rektor: äri õppimisel ainult eesti keeles puudub mõte

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Almann
Arno Almann Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

EBSi Arno Almann ütles, et ärikool liigub täielikult inglisekeelse hariduse suunas ning jõuab selleni kindlasti varem kui aastal 2020.

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm ütles eelmisel nädalal eestikeelse kõrghariduse tulevikku prognoosides, et aastaks 2020 on enamus pakutavast magistri- ja doktoriõppest inglisekeelne.

Almanni sõnul moodustas EBSis juba sel sügisel välistudengite arv kogu vastuvõtust 45 protsenti ning EBSi Soome filiaali näitel kasvab ka soomlaste huvi EBSis õppimise vastu. «Seega oleme seisukohal, et eriti äri õppida ainult eesti keeles ei ole homsetel tudengitel enam mõtet,» ütles Almann. «Liigume järk-järgult täielikult ingliskeelse hariduse suunas ning usun, et EBS jõuab sinna kindlasti varem kui aastal 2020.»

Alates alanud õppeaastast õpetab EBS täielikult inglise keeles rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureuseõppekava. Rahvusvahelise ärijuhtimise MA magistriõppekava ja EBSi juhtimisteaduste doktoriõppekava on olnud inglisekeelsed juba varasemalt. Kuid ka teistel õppekavadel, mille põhikeel on eesti keel, moodustavad inglisekeelsed ained suure osa.

«Kindlasti eestikeelne haridus ei hääbu täielikult, kuid teatud valdkondades, nagu näiteks majandus, ettevõtlus ja ärijuhtimine, on tudengitele globaalsel tööjõuturul läbi löömiseks inglisekeelne haridus hädavajalik,» lisas Almann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles