Ungari talud lähevad soodsalt välismaalastele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balatoni järve äärde on viimastel aastatel paikseks jäänud 25 000 Saksa pensionäri.
Balatoni järve äärde on viimastel aastatel paikseks jäänud 25 000 Saksa pensionäri. Foto: Wikipedia
Ungari kinnisvara läheb üha odavamaks ja väikese maamaja saab kätte juba 10 000 euro ehk 156 500 krooniga. Heast hinnast tunnevad eelkõige rõõmu välismaalased.

Turistide seas populaarse Balatoni järve ääres on paikseks jäänud ligi 25 000 Saksa pensionäri, kirjutas Aftenposten.no.

Ungaris Hevizis tegutsev kinnisvaramaakler Heg Attila rääkis, et kohalikud noored on maalt linna kolinud ja neil pole tahtmist vanemate pärandatud talusid ülal pidada. «Seetõttu on müügis palju taolisi maamaju,» selgitas ta.

Attila hinnangul on paljudes külades pakkumisel ligi 10 protsenti majadest ja nende müümine välismaalastele võib osutuda päästerõngaks olukorras, kus tööpuudus riigis kasvab ja nõrgenev valuuta tekitab üha suuremaid probleeme.

Taskukohastele hindadele lisaks teevad piirkonna välismaalaste seas atraktiivseks hea kliima, rannad, looduspargid ja odavam igapäevaelu. Turiste meelitavad ka soodne hambaravi, golfirajad ning hulk mõistliku hinnaga ratsutamiskeskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles