Eestikeelne magistri- ja doktoriõpe asendub suuresti inglisekeelsega

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli rektori Volli Kalmu hinnangul on aastaks 2020 enamus Eesti ülikoolides pakutavast magistri- ja doktoriõppest inglisekeelne.

«Rasked küsimused Eesti kõrghariduse tuleviku seisukohalt on eestikeelse kõrghariduse konkurentsivõime võrreldes inglisekeelsega. Magistri- ja doktoriõpe liigub ilmselt paratamatult üha rohkem inglisekeelseks. Nn väikseid erialasid hakatakse tõenäoliselt üha rohkem omandama välismaal,» rääkis Kalm Pärnu Juhtimiskonverentsil.

Kalm prognoosiks, et lähema kümne aasta jooksul kaob vahe rakendusliku ja akadeemilise kõrghariduse vahel ning Eestis Msc või PhD kraadi saanu saab ka elamis- ja tööloa. «Eesti teadus on maailmatasemel kolmes-neljas valdkonnas, ülejäänu lahendab sotsiaalmajanduslikke probleeme,» rääkis Kalm. «Ülikoole ja nende kolledžeid on Eestis tunduvalt vähem kui praegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles