Kreeka kasinus ajab otsustajad tülli

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde ja Olli Rehn
Christine Lagarde ja Olli Rehn Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline valuutafond (IMF) soovitab Kreekale anda rohkem aega, Euroopa Komisjoni rahandusvoliniku Olli Rehni sõnul ei tohiks aga Kreeka osas liiga järske kannapöördeid teha.

«Isegi IMFi võib kritiseerida. Tegemist ei ole lõpliku arvamusega,» kommenteeris Rehn IMFi  juhi Christine Lagarde'i sõnu, et Kreekale tuleks kärpimiseks ajapikendust anda, vahendab CNN.

Sama meelt on ka Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble. «Kui vahe-eesmärk on paika seatud, ei ärata usaldust, kui järsku hakata teises suunas minema. Kui sa tahad mäeotsa ronida ja hakkad selle asemel laskuma, muutuvad mäed veel kõrgemaks,» kommenteeris minister IMFi ettepanekut.

«Palju on veel teha ja Kreeka inimesed ja ametivõimud on muutusi väga tõsiselt ellu viinud. Nad peavad edaspidigi tõsised olema, see ei tähenda, et nad võivad nüüd hetkeks puhata,» rääkis Lagarde.

«Teisalt, ja me oleme seda korduvalt rääkinud, vajab Kreeka rohkem aega. Eesmärkide täitmiseks oleks kaks lisaaastat Kreekale väga mõistlik.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles