Luman tegi iseendaga kaheldava tehingu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman. Foto: Liis Treimann

Toomas Lumani suurosalusega AS Arealis müüs 20 miljoni krooniga Eesti Ehitusele külmutatud kinnisvaraarendusprojekti Lasnamäe veerel.


Neljapäevani kuulus Tallinnas lauluväljaku taga Paekalda elurajooni arendusprojekti omav OÜ Unigate võrdselt Merko Ehitusele ja Lumani firmale Arealis, kirjutab

Äripäev

. Lumani osa ostis välja temaga seotud börsifirma Eesti Ehitus sajaprotsendiline tütarettevõte AS Linnaehitus.

Vahetult börsi sulgemise eel reede õhtul teatas Eesti Ehitus (uus ärinimi Nordecon), et osaluse eest Paekalda projektis tasutakse 20 miljonit krooni, hiljem lisandub arendustegevuse tulemusest sõltuv muutuvosa.

LHV juht Rain Lõhmus ei mõista enda sõnul, miks pidi Eesti Ehitus just praegu, mil pole jälgegi elamuehitusturu soojenemisest, ostma osa Paekalda arendusest. Tema arvates külmutas Eesti Ehitus teadmata põhjusel ära 20 miljonit krooni.

«Ma ei arva, et lähiaastatel kinnisvaraarenduses midagi paremuse suunas muutuks. Isiklikult ma igasuguste sõltumatute hindajate hinnanguid ka ei usu,» rääkis Eesti Ehituse aktsionär Lõhmus.

Eesti Ehituse juht Jaano Vink eitas, et ehitusfirma nõukogu esimees Toomas Luman vabanes tehinguga isiklikust riskantsest varast. «Kohe kindlasti ei ole nii. Kogu projekti on ära hinnanud sõltumatu hindaja ja selle tehingu väärtusest, mis neljapäeval tehti, on see projekt tegelikult üle kahe korra kallim,» ütles Vink. Mingit intriigi või petukaupa pole tehtud, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles