Telia Sonera uueks juhiks võib saada Nokia endine juht Olli-Pekka Kallasvuo

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli-Pekka Kallasvuo
Olli-Pekka Kallasvuo Foto: SCANPIX

Nokia endine juht Olli- Pekka Kallasvuo on  kerkinud peamiseks kandidaadiks altkäemaksuskandaalides kannatava EMT ja Elioni emafirma, Rootsi Telia Sonera juhi kohale.

Uudisteagentuur STT kirjutab Rootsi majanduslehele Dagens Industri tuginedes, et Kallasvuo on hea kandidaat, sest tunneb Telia Sonerat hästi, kuid ei ole ettevõtte skandaalides osalenud.

Kallasvuo on olnud Telia Sonera nõukogus alates eelmisest aastast.

Rootsi majanduslehe hinnangul ei peaks Kallasvuo ebaõnnestumist Nokia juhina siinkohal arvestama.

Nokia vahetas Olli-Pekka Kallasvuo Microsoftis ja mitmetes USA börsifirmades juhtivatel kohtadel töötanud kanadalase Stephen Elopi vastu välja 2010. aasta sügisel.

Rootsi Svenska Dagbladet tõi eile Telia Sonera juhi kandidaadina välja Kallasvuo endise alluva Anssi Vanjoe. Samuti märgivad mõlemad lehed, et potentsiaalselt hea kandidaat Rootsi telekommunikatsioonifirma juhi kohale oleks ka endine asedirektor Marie Ehrling.

Telia Sonera praeguse juhi Lars Nybergi tool kõigub tugevalt Usbekistani ja Nepaaliga seotud altkäemaksuskandaalide tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles