Kuutasu sööb Elektrumi elektri hinnaeelise osaliselt ära

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased peavad Partsi süüdistusi alusetuks.
Lätlased peavad Partsi süüdistusi alusetuks. Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane

Läti Latvenergo Elektrumi eelis Eesti Energia ees on, et mitme tarbimiskoha korral saab nende tarbimised liita ja seega suurema tarbimise pealt elektrienergia hinnas võita, kuid kuigi elektrienergia hind on soodsam, sööb Elektrumi kuutasu võidu ära.

Postimehe toimetuse töötaja näidet aluseks tuues kujunes osalisel elektriküttel maja ja ahiküttel 3-toalise korteri summeeritud elektritarbimiseks 17 631 kWh aastas. Sellest moodustas öine elekter  51 protsenti.

Eesti Energia pakkumises kujuneks eeldusel, et tarbimine jääks samaks elektrienergia hinnaks tuleval aastal 990,65 eurot, Elektrumil ilma kuutasuta 895,45 eurot. Vahe oleks seega 95,2 eurot ehk peaaegu kümme protsenti. Elektrumi hinnale lisandub aga kuutasu, mis kahel tarbimiskohal ulatub aastas 49,2 euroni  kergitades Elektrumi elektri aastatasu 944,65 euroni.  Kuutasu lisamisega jääb Eesti Energia ja Elektrumi pakkumise hinnavaheks 47,65 eurot aastas ehk 4,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles