Põllumajandus pole vaid logisevad traktorid ja ilma kirumine

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakoristus
Viljakoristus Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kombainer ei ole enam tahmase näoga mees, vaid kombaini võib juhtida ka triiksärgis,» rääkis viljakasvajata Jaak Läänemets Pärnu Juhtimiskonverentsil.

«Mulle on öeldud, et põllumajandusega tegelevad vaid pururikkad või natuke totakad, sa ei paista olevat kumbki - miks sa seda teed?,» rääkis Läänemets. «Selliste küsimuste taustal tundub, et tänasest Eesti põllumajandusest ei tea inimesed just liiga palju. Arvatakse, et põllumajandus tähendab logisevaid traktoreid või teatud sorti seltskonda maapoodide uste taga – selle kõigega pole tänases põllumajanduses midagi peale hakata.»  Lisaks märkis Läänemets, et seostame põllundusega ka ilma kirumist ja eurotoetusi.

Tegelikkus erineb kuvandist omajagu.«Tegelikult on põldudel kasutusel tipptehnika, traktori juhtimisseadmeid võiks teatud mööndustega võrrelda lennuki kokpitiga. Masinad on viidud väga efektiivseks ja tänapäevane põllumajandus vajab haritud inimesi,» ütles Läänemets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles