Gartner: Lenovo sai maailma suurimaks PC-tootjaks

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo logo.
Lenovo logo. Foto: SCANPIX

Gartneri uuringufirma andmetel möödus Hiina tehnoloogiahiiglane Lenovo kolmandas kvartalis tarnete poolest viis viimast aastat liidripositsioonil trooninud Hewlett Packardist.

Nii teisele kohale tõrjutud Hewlett Packard, kui ka veel kolmandal positsioonil asuv Dell on pidanud globaalset turgu loovutama Hiina ja Taiwani tootjatele, kirjutab Reuters.

Gartneri järgi omas Lenovo kolmandas kvartalis 13,77 miljoni seadmega 15,7 protsenti PC-de tarneturust, seejuures kasvasid Hiina tootja tarnenumbrid eelmise aastaga võrreldes 10 protsendi võrra.

Hewlett Packard suutis eelmises kvartalis tarnida 13,55 miljonit personaalarvutit, omades sellega 15,5 protsendilist turuosa.

Hewlett Packard ei ole Gartneri uuringu tulemustega nõus, viidates konkureerivale uuringule IDC analüütikute poolt, mille hinnangul omab HP Lenovo ees  veel 0,2 protsendi suurust edu, hinnangulisteks turuosadeks on 15,9 protsenti ja 15,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles