Analüütik: Windows 8 hübriidseadmed on liiga kallid

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Surface'i tahvelarvutite esitlus.
Microsoft Surface'i tahvelarvutite esitlus. Foto: SCANPIX

IDC uuringufirma analüütiku Bob O'Donnelli sõnul on Windows 8 platvormi kasutavate tahvelarvuti/sülearvuti hübriidseadmete hind turul läbi löömiseks liiga kõrge.

Lenovo ja Acer avalikustasid oma Windows 8 operatsioonisüsteemi kasutavate tahvelarvutite ja hübriidseadmete hinnad, mis jäävad vahemikku 499 dollarit kuni 1099 dollarit, vahendab CNET.

O'Donnelli arvates on hinnaklass turul läbi murdmiseks aga liiga kõrge.

«Nende seadmete ajalugu, mis on hinnatud iPadist kallimaks, ei ole just eriti ilus,» ütles analüütik.

Kuigi paljud Windows 8 platvormi kasutavad tahvelarvutid on varustatud ka klaviatuuriga ning seega eristuvad iPadist (millele tõele au andes on samuti võimalik lisaseadmena füüsiline klaviatuur osta), on tegu siiski puutetundliku ekraani-kesksete seadmetega, mistõttu ei pruugi kõrgem hind olla õigustatud.

Donnelli hinnangul hakkavad ka Microsofti enda Surface'i tahvelarvutid ilmselt maksma Apple'i iPadist rohkem.

«RT versiooni hinnaks on tõenäoliselt 599 dollarit, Inteli protsessoriga varustatud uuel aastal turule tuleva Surface'i saab osta ilmselt 999 dollariga. Suur küsimus seisneb selles, et kas Surface'i klaviatuur on hinna sees või mitte,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles