Google: võitlus Apple'iga muutub veel intensiivsemaks

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i nõukogu esimees Eric Schmidt.
Google'i nõukogu esimees Eric Schmidt. Foto: SCANPIX.

Google'i nõukogu esimehe Eric Schmidti sõnul defineerib Google'i ja Apple'i järgmise aasta jooksul nutiplatvormidel intensiivistuv võitlus tehnoloogiatööstuse tulevikku.

Schmidti sõnul on aasta pärast maailmas juba miljard Androidi kasutavat seadet, mis pingestab omavahelist konkurentsi veelgi.

«Sellise ulatusega võitlust nagu järgmise aasta jooksul saab toimuma Androidi ja iOSi vahel, pole tehnoloogiatööstus veel näinud,» ütles Schmidt intervjuus AllThingsD-le.

Google'i nõukogu esimees kommenteeris ka Apple'i fiaskoga lõppenud otsust Google Maps oma operatsioonisüsteemi vaikimisi kaasa tulevate rakenduste seast eemaldada ja oma rakendusega asendada.

«Apple ei kujutanud ette, kui raske ning ajaliselt ja rahaliselt mahukas on ühte head kaardirakendust luua. Google on selleks investeerinud tohutult aega ning sadu miljoneid dollareid,» väitis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles