Toomas Tamsar: liigne hirm vähendab ettevõtmisaktiivsust

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar
Toomas Tamsar Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Me ei haara võimalusest kinni, sest me kardame ebaõnnestumist,» ütles Pärnu Konverentside juht Toomas Tamsar tänasel konverentsil. «Liigne hirm vähendab ettevõtmisaktiivsust, vigu peidetakse, ebaõnnestumisi ei lõpetata.»

Tamsar ütles, et juhid ei õpi oma vigadest mitmel põhjusel. Juhid ei saa kunagi piisavalt tagasisidet ja vigu teadmata on neist raske õppida. «Juhid kobavad pimeduses,» ütles Tamsar. «Me usume liigselt oma võimesse õigeid otsuseid teha. Miks me ei õpi? Me usume, et mõistame, ja me usume muinasjutte. Me usume, et pahad on pahad ja head on head.

Tamsar rääkis, et usutakse intuitsiooni ja seda, et kogemus annab õige kõhutunde. «Me usume seda, mida me tahame uskuda - kui ettevõttel läheb hästi, on see juhi teene,» ütles Tamsar. «Kui ettevõttel ei lähe hästi, on põhjuseks turud, töötajad ja halb õnn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles