Anonymous kritiseeris Wikileaksi

Kalev Aasmäe
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks.org kodulehekülg
Wikileaks.org kodulehekülg Foto: SCANPIX

Anonüümsete «häktivistide» rühmituse Anonymous'i liikmed soovitasid Twitteris peatada WikiLeaksile annetuste tegemise, kuna infolekkekeskkond oli nende hinnangul muutnud informatsioonile ligipääsemiseks annetuste tegemise poolkohustuslikuks.

«Häktiviste» ajas marru see, et Wikileaksi Global Intelligence'i leheküljele minnes kuvati selle peale annetuselehekülg, kirjutab CNET.

«Informatsioon peaks olema vabalt kättesaadav ning annetusi ei tohiks peale sundida,» kirjutasid Anonymousi esindajad Twitteris.

Wikileaksi esindajate sõnul ei sundinud peale kuvatav lehekülg annetusi tegema ega piiranud informatsioonile ligipääsu. Samas on praeguseks nimetatud annetuste tegemisele suunav veebilahendus keskkonnast eemaldatud.

Wikileaksil on viimastel aastatel olnud suuri probleeme oma tegevuse rahastamisega, kuna mitmed suured krediitkaardifirmad nagu Paypal, Visa ja Mastercard on keskkonnale annetuste tegemise blokeerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles